Τι είναι ο ιμάντας χρονισμού;

imantas xronismou

 

Ο ιμάντας χρονισμού είναι η γνωστή ζώνη με τις ραβδώσεις τοποθετημένη με μια συγκεκριμένη ρύθμιση.Ο κύριος ρόλος που παίζει ο ιμάντας στους σύγχρονους κινητήρες αυτοκινήτου είναι αυτός του συ -χρονισμού, της διέγερσης δηλαδή των βαλβίδων του μηχανικού συνόλου του πανω μέρους του κινητήρα με το κάτω μέρος (πιστόνια , θάλαμος στρόφαλου)


Έχει το αυτοκίνητο μου ιμάντα χρονισμού;

 

Μπορείτε πολύ εύκολα να ελέγξετε τον ιμάντα χρονισμού που ταιριάζει στο αυτοκίνητο σας αλλά και όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου με την εξαιρετική εφαρμογή που έχουμε δημιουργήσει αλλά το πράγμα κυριώς έχει ως εξής. Τα παλιά αυτοκίνητα απο το 90 και πριν έχουν όλα ιμάντα χρονισμού. Κάποια καινούρια μόντελα όμως και κατασκευαστές αυτοκινήτων για λόγους μακροβιότητας έχουν αλλάξει το υλικό σε μεταλλική καδένα χρονισμού που στη ΘΕΩΡΙΑ κρατάει για πάντα.

 

Αλλαγή ιμάντα χρονισμού | Καθε πότε | Τιμές

 

Οι κατασκευαστές έχουν διάφορους αλγόριθμους και τρόπους μέτρησης για την αλλαγή ιμάντα χρονισμού αλλά ο γενικός κανόνας είναι απλός. Περίπου κάθε 75 000 χιλιομετρα η κάθε 5 χρόνια όποιο έρθει πρώτα. Πολύ καλό είναι να συμβουλευτείτε το manual του αυτοκινήτου σας στο ντουλαπάκι του συνοδηγού μερικές φορές πραγματικά είναι χρήσιμο..

 

Τιμές ιμάντα χρονισμού

Στο Eshop με ανταλλακτικά αυτοκινήτων  bestpriceparts.gr έχουμε προσφορές για ιμάντα χρονισμού καθε τόσο που μπορείτε να δείτε στην αρχική σελίδα αλλά καλύτερα να μπείτε στην εφαρμογή με το μοντέλο του αυτοκινήτου σας και θα δείτε όλες τι τιμές απο πολλές αξιόπιστες εταιρείες που έχουν επιλέξει.

 

Εσπασε ο ιμάντας χρονισμού;

 

Τι γίνεται με τον κινητήρα; Υπάρχουν 2 βασικές επιλογές όταν συμβεί αυτό. Εξαρτάται απο τη ρύθμιση του κινητήρα και εαν εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται ο ιμάντας χρονισμού. Στην πρώτη περιπτωση προκαλείται αρκετή ζημιά στις βαλβίδες που μπορεί να επεκταθεί στην κεφαλή του κυλινδρου και στο στροφαλο και πιθανά στα πιστόνια κ.α. . Πολύ λίγες φορές συνεργείο αυτοκινήτων δεν είδε καμια ζημιά οταν συμβεί αυτό σε κινητήρες που εμπλέκεται ο ιμαντας.

Μιά άλλη εξίσου σοβαρή πιθανότητα , ιδίως όταν ο ιμάντας είναι επιβαρυμένος κυρίως λόγω  χρήσης και της μη έγκαιρης αλλαγής του, είναι να μην σπάσει αλλά να πηδήσει δόντι ή δόντια, κυρίως σε κατηφορικά κατεβάσματα , με τα ίδια όμως καταστροφικά αποτελέσματα που περιγράφονται παραπάνω.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι επιτακτικός ο τακτικός  έλεγχος καθώς και η έγκαιρη αλλαγή του όταν χρειάζεται , μαζί πάντα με τα παρελκόμενα του (τεντωτήρες, βάσεις , ρουλεμάν) , για αυτό συνιστάται το κιτ ιμάντα που τα περιέχει όλα και είναι πιό οικονομικό .

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ξανατεντωθεί ο παλιός  τεντωτήρας ειδικά όταν έχει " κάνει πολλά χλμ." .

Σε κινητήρες που δεν ανακατευεται ο ιμαντας χρονισμού δεν παθαίνουν ζημιά οι βαλβίδες ή ο κυλινδρος..

 Προμηθευτείτε λοιπόν  ενα νέο κιτ ιμαντα χρονισμού και ο κινητήρας θα ξαναλειτουργήσει κανονικά και εύρυθμα. Δείτε ποιός τύπος ταιριάζει στο αυτοκίνητο σας. Διαβάστε επίσης και ενα πολύ ωραίο άρθρο για το φίλτρο αέρος αυτοκινήτου.

 

Εμείς στην Bestpriceparts προσπαθούμε να δίνουμε τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν την συντήρηση και επισκευή του αυτοκινήτου σας βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία των στελεχών μας , την χρήση νέων τεχνολογιών και κυρίως της συνεργασίας με Επώνυμα Εργοστάσια Κατασκευαστών Ανταλλακτικών Πρώτης Εργοστασιακής Τοποθέτησης και Εφαρμογής σύμφωνα με τα πρότυπα πιστοποίησης και εγγύησης της ΕΕ.