σετ μπιλιοφόρου


Τι είναι ο μπιλιοφόρος και γιατί είναι σημαντικός;


Ο μπιλιοφόρος επιτρέπει οριζόντιες αλλά και κατακόρυφες κινήσεις του τροχού σε υψηλές ταχύτητες. Αυτό καθίσταται δυνατό χάρη στην ικανότητά του να διαστέλλεται και να λυγίζει σε πολλαπλές κατευθύνσεις. Λόγω της θέσης του μπιλιοφόρου στο αυτοκίνητο, το προϊόν εκτίθεται πολύ συχνά σε ακαθαρσίες, άλατα, λάσπη, χαλίκια και νερό. Για το λόγο αυτό απαιτείται τακτική επιθεώρηση και αντικατάσταση μπιλιοφόρου, όταν χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλίσουμε συνεχή ασφάλεια και αξιοπιστία. Είναι απο τα πιο σημαντικά ανταλλακτικά αυτοκινήτου.


Συμπτώματα χαλασμένου μπιλιοφόρου | σετ μπιλιοφόρου


 Θόρυβος

Το κλασσικό σύμπτωμα σε ενα χαλασμένο η φθαρμένο μπιλιοφόρο είναι ο Θόρυβος. Ο θόρυβος είναι συχνά η πρώτη ένδειξη προβληματικού μπιλιοφόρου Το μόνιμο βουητό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη λιπαντικού στην εσωτερική ή στην εξωτερική άρθρωση. Συνεπώς, εξετάστε τη φούσκα για σχισίματα. Οι χτύποι κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης/επιβράδυνσης θα μπορούσαν να οφείλονται σε φθαρμένη εσωτερική άρθρωση ή άλλο πρόβλημα. Προφανώς είναι ώρα να αλλάξετε τον μπιλιοφόρο αν υπάρχει οξύς μεταλλικός θόρυβος από το μπροστινό μέρος του οχήματος, όταν οδηγείτε σε χαμηλή ταχύτητα και στρίβετε. Γενικά, αν ο θόρυβος αυτός ακούγεται όταν στρίβετε τέρμα αριστερά, έχει φθαρεί ο δεξιός μπιλιοφόρος. Αν ακούγεται όταν στρίβετε τέρμα δεξιά, έχει φθαρεί ο αριστερός μπιλιοφόρος.

 

Στην Οδήγηση

Οταν αισθανόμαστε το τιμόνι λίγο δύσκαμπτο ή τσαπατσούλικο τότε και αυτό είναι μια ένδειξη χαλασμένου μπιλιοφόρου.

 

Στα λάστιχα

Εαν βλέπουμε τα λάστιχα φθαρμένα περισσότερο απο τη μια πλευρά (εξωτερικά  και εσωτερικά ) και αυτό είναιο μια ενδειξη προβληματικού μπιλιοφόρου αλλά προσοχή μπορεί και να είναι και μη σωστά φουσκωμένα λάστιχα...

 

Πως ελέγχουμε το μπιλιοφόρο | σετ μπιλιοφόρου;


Αν παρατηρήσετε κραδασμούς ή θόρυβο από το ημιαξόνιο, πιθανόν να υπάρχει εσωτερική φθορά του μπιλιοφόρου. Αν οι κραδασμοί αυξάνονται με την ταχύτητα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό τζόγο στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό μπιλιοφόρο ή σε λυγισμένο άξονα, με αποτέλεσμα την απώλεια ζυγοστάθμισης του ημιαξονίου.   Παντως η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί όταν ακούγεται θόρυβος είναι να το δούμε οπτικά αμεσα και εαν δεν φαίνεται απο εμας να πάμε σε ενα συνεργείο αυτοκινήτων για να σηκωθεί το αυτοκίνητο. Εαν ο μπιλιοφόρος είναι χαλαρός, χωρισμένος, σπασμένος, φθαρμένος, σχισμένος τότε είναι θορυβώδης γιατί δεν έχει απρκή λίπανση ή έχει μολυνθεί απο σκόνη βρωμιά η και νερό. Το θέμα είναι οτι όπως και να έχει το θέμα η αντικατάσταση του σετ μπιλιοφορου είναι επιβεβλημένη και πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, καθαριστεί και ερευνηθεί σχολαστικά προτού εγκατασταθεί το καινούριο σετ μπιλιοφόρου. Επίσης είναι σημαντικό να λιπανθεί με ειδικά λιπαντικά υψηλών θερμοκρασιών και οχι το απλό γράσο.Η επισκευή του μπιλιοφόρου δεν πρέπει να αναβάλλεται για αργότερα. Μια ολική βλάβη του μπιλιοφόρου μπορεί να έχει σοβαρά αποτελέσματα για την ασφάλεια τη δική σας και της οικογενεία σας. Η ολική βλάβη ενος εξωτερικού μπιλίοφόρου κατά την ωρα της οδήγησης μπορεί να προκαλέσει απώλεια του συστήματος διεύθυνσης δηλαδή με απλά λόγια να μην ελέγχετε το τιμόνι του αυτοκινήτου.
Ενας μπιλιοφόρος που έχει βλάβη και σπάσει μπορεί επισης να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κινητήριο άξονα και την πτώση του απο το αυτοκίνητο.


Δείτε προσφορές σε σετ μπιλιοφόρου  για οποιαδήποτε αυτοκίνητο στην εκπληκτική εφαρμογή που έχουμε σχεδιάσει.