Συντήρηση Αυτοκινήτου

Η συντήρηση ρουτίνας ενός αυτοκινήτου εξακολουθεί να είναι σχετικά απλή. Οι περισσότερες από τις ακόλουθες διαδικασίες είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε στο σπίτι με μερικά εργαλεία χειρός. Πιστέψτε μας κάνουν διαφορά στην μακροζωία του αυτοκινήτου σας. Μπορέιτε να προμηθευτείτε ανταλλακτικά αυτοκινήτων online και με λίγη δουλειά και μεράκι..

1. Αλλάξτε το λάδι κινητήρα και καθαρίστε το φίλτρο αέρα.

Το λάδι κινητήρα είναι η ψυχή της κάθε οχήματος, διότι αποτρέπει την πρόκληση ζημιάς κινητήρα από εκτεταμένες εσωτερικές τριβές. Σήμερα τα διαστήματα αλλαγής λαδιού είναι σημαντικά μεγαλύτερα από ό, τι στο παρελθόν, έτσι ώστε να μπορεί να είναι σε θέση να ξεφύγουμε με διαστήματα μεγαλύτερα απο 7000 χιλιομετρα. Διαβάστε επίσης το εγχειρίδιο του οχήματος το οποίο θα σας συστήσει το κατάλληλο ιξώδες για το όχημά σας.

Αν σας αρέσουν οι επιδόσεις, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε συνθετικό λάδι που είναι και το λιγότερο πιθανό να καταρρεύσει κάτω από ακραία θερμότητα. Την ίδια στιγμή, ελέγξτε την κατάσταση του φίλτρου αέρα του οχήματος. Κάποια φίλτρα αέρα χρειάζονται αντικατάσταση, ενώ άλλα μπορούν απλά να καθαριστούν. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχει πολλή σκόνη στον αέρα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο αέρα μπορεί να κάνει τη δουλειά της για να αποτρέψει τη βρωμιά από το δρόμο της μέσα στον κινητήρα.

2.Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα 

Ελέγξτε τις πιέσεις των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα: περισσότερο εάν υπάρχουν σοβαρές εναλλαγές της θερμοκρασίας στην περιοχή σας ή αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε βουνο/υψόμετρο. Αλλαγή των ελαστικών με κάθε αλλαγή λαδιού θα επεκτείνει περαιτέρω τη ζωή των ελαστικών, αποτρέποντας την ανομοιόμορφη φθορά.

3. Αδειάστε τελειώς και ξαναγεμίστε το ψυκτικό υγρό κάθε δύο χρόνια.


Τα συστήματα ψύξεως για τα νέα αυτοκίνητα είναι εσωτερικού κυκλώματος , έτσι ώστε το αυτοκίνητό σας δεν θα χάσει ψυκτικό υγρό εκτός και αν υπάρχει διαρροή. Αλλά το ίδιο το ψυκτικό υγρό έχει διάρκεια ζωής περίπου δύο χρόνια, μετά την οποία αλλάζουν τις χημικές ιδιότητες του. Αδειασμα και επαναπλήρωση του συστήματος ψυκτικού κάθε δύο χρόνια είναι φτηνή ασφάλεια κατά της υπερθέρμανσης του κινητήρα. Βοηθά επίσης τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης του αυτοκινήτου να λειτουργούν καλύτερα. Επίσης ελέγξτε την τάπα του ψυγείου και κάντε μια οπτική επιθεώρηση των σωλήνων ψυκτικού συστήματος για σημάδια φθοράς, όπως ρωγμές ή φούσκωμα.

4. Αδειάστε και ξαναγέμιστε με καινούρια υγρά φρένων κάθε δύο χρόνια.

Τα υγρά φρένων μπορεί να μολυνθούν από τη βρωμιά και την έκθεση στον αέρα και να αλλοιωθεί η συστάση του. Εάν έχετε συμπτώματα όπως ένα σπογγώδες πεντάλ φρένου (ή το πεντάλ πέφτει στο πάτωμα), μπορεί να είναι το σύμπτωμα ενός φθαρμένου κεντρικού κυλίνδρου ή πιο σύνηθες μια διαρροή στο σύστημα. Τα τακάκια φρένων στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ακουστικό αισθητήρα για να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος ότι η αντικατάσταση είναι απαραίτητη.

5. Επάλειψη με κερί το εξωτερικό, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Μια σκληρή επίστρωση κεριού θα αποτρέψει την όξινη βροχή να περάσει στο εξωτερικό του οχήματος. Κρατώντας το αυτοκίνητό σας καθαρό, όχι μόνο βοηθά να διατηρήθεί όμορφο αλλά πετυχαίνεται και οικονομία καυσίμου.