φίλτρο αέρα κινητήρα

 

Τι  είναι το φίλτρο αέρα;


Το φίλτρο αέρα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του εσωτερικού της μηχανής απο βλαπτικούς αερογενείς παράγοντες όπως η σκόνη και η βρωμιά.


Προστατευει τον κινητήρα , επιμυκήνει τη διάρκεια ζωής του και βελτιώνει την απόδοση.


Είδη Φίλτρου αέρα

Τα φίλτρα αέρος υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Μπορεί να είναι κωνικά, στρογγυλα, τετραγωνα. ρόμβικά αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα,  η εφαρμογή της Bestpriceparts μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο φίλτρο αέρος για το αυτοκίνητο σας.
Τα φίλτρα αέρος φτιάχνονται απο ενα λεπτό υλικό όπως περίπου οι μασκες σκόνης. Απο χαρτί η ύφασμα αλλά υπάρχουν και φίλτρα αέρος αφρού. Τα παλιά αυτοκίνητα έχουν καρμπυρατές που δέχεται στρογγυλό φίλτρο αέρα ενώ τα καινούρια με σύστημα ψεκασμό βενζίνης γενικά χρησιμοποιούν τετράγωνα φίλτρα αέρος.

Έλεγχος φίλτρου αέρα

Το φίλτρο αέρα συνήθως είναι πολύ εύκολο σε πρόσβαση στα περισσότερα αυτοκίνητα. Το κάλλυμα στηρίζεται συνήθως με κλιπάκια ή ασφάλειες που εύκολα βγαίνουν ακόμα και με το χέρι και για πολύ λίγα αυτοκίνητα χρειάζεται κατσαβίδι. Καλό θα ήταν να ανοίγετε που και που το manual του αυτοκινήτου σας, ναι αυτό που βρίσκεται εδώ και καιρό κλεισμένο μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού...εαν δεν μπορείτε να βρείτε πάνω στη μηχανή που είναι το φίλτρο αέρα.

Μόλις ανοίξετε το κάλλυμα σηκώστε το ψηλά στον ήλιο η αν είστε στο γκαράζ δείτε με ενα φακό η μια λάμπα. Εαν είναι εντελώς αδιάφανο τότε είναι σημάδι οτι πρέπει να το αλλάξετε γιατί δεν μπορεί πια αποτελεσματικά να προφυλλάσει απο σωματίδια. Ενα φίλτρο αέρα που αφήνει να περάσει λίγο φώς απο μέσα έχει ακόμα λίγα περιθώρια χρήσης και ζωής.

Μην είστε υπερβολικοί με την αλλαγή του φίλτρου αέρος, οχι μόνο γιατί έχει ενα κόστος αλλά δεν είναι καλό και για το περιβάλλον εαν είναι απο μη ανακυκλωμένο χαρτί.

Αλλαγή φίλτρου αέρα

Η διαδικασία για την αλλαγή φίλτρου αέρα εξαρτάται απο το αυτοκίνητο και καλό θα είναι πρίν κάνετε την αγορά φίλτρου αέρος να συμβουλευτείτε το manual του αυτοκινήτου σας ή κάποιον που να γνωρίζει το μοντέλο. Σε γενικές γραμμές όμως αφαιρούμε το κάλλυμα, βγάζουμε το παλίο φίλτρο αέρα  και το αποθέτουμε στο καλάθι σκουπιδιών. Τοποθετούμε το καινούριο και ασφαλίζουμε ξανα.


Καθαρισμός φίλτρου αέρα

Υπάρχουν φίλτρα αέρα που διαρκούν για μια ζωή και δεν χρειάζονται αλλαγή, εκτός εαν έχουν διαρραγεί, αλλά χρειάζονται ειδικό καθαρισμό κάτι που όμως θα μιλήσουμε σε μια άλλη στιγμή.


Που θα βρείτε φίλτρο αέρα

Έχουμε δημιουργήσει μια  ειδική εφαρμογη, εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης στην αρχική σελίδα για να βρείτε εύκολα και γρήγορα το φίλτρο που ταιριάζει στο αυτοκίνητο σας. Εμείς σαν εξειδικευμένο e-shop με ανταλλακτικά αυτοκινήτου προσπαθούμε να έχουμε διαλεγμένα φίλτρα αέρος στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς απο τα καλύτερα brand.

Συμπέρασμα

Οπως η μπουκωμένοι πνεύμονες δυσκολεύουν τον άνθρωπο να αναπνεύσει έτσι και το βρώμικο φίλτρο αέρος κάνει το αυτοκίνητο να καταπονείται.

Η αλλαγή  φίλτρου αέρα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια μηχανικού η συνεργείου αυτοκινήτων, απλά αγοράστε το και το αλλάζετε εύκολα και γρήγορα μονος σας. Είναι απο τα φθηνά ανταλλακτικά αυτοκινήτου και ο συχνός καθαρισμός του η αλλαγή του είναι ενας εξαιρετικός τρόπος να αυξήσετε την απόδοση του αυτοκινήτου και χιλιομετρα του κινητηρα αλλά και να γλιτώσετε μακροπροθεσμα αρκετα χρήματα.