Φθορές Προβλήματα στα εξαρτήματα κινητήρα


Εξαρτήματα Κινητήρα


Εαν κατανοήσετε πως λειτουργούν οι κινητήρες αυτοκινήτων και τι προκαλέι φθορά και βλάβη, θα είστε σε καλύτερη θέση να αντιληφθείτε τι θα προκαλέσει προβλημα και πως να το χειριστείτε.


Υπάρχει η Χρήση και η Κατάχρηση. Εαν δεν γίνονται στην ώρα τους τα σερβις και δεν τσεκάρετε και ο ιδιος τακτικά το αυτοκίνητο σας τότε η πληρωμή για ανταλλακτικά αυτοκινήτων θα είναι ενα σταθερό μηνιαίο έξοδο. Χρήση του αυτοκινήτου για να πάτε μέχρι το περίπτερο(δεν έχει ζεσταθεί ο κινητήρας), απότομες και εντονες επιταχύνσεις και άλλες τακτικές αυτής της μορφής συμβάλλουν κατα πολύ στην φθορά του κινητήρα. Τα παρακάτω είναι κάποια ανταλλακτικά του κινητήρα που υπόκεινται σε προβλήματα χρήσης.

Πιστόνια αυτοκινήτου 

Το πιο πιθανό σημείο και το πιο σοβαρό συνήθως είναι το κάτω μέρος του κινητήρα. Τα τοιχώματα των κυλίνδρων αλλά και τα πιστόνια αυτά τα ανταλλακτικά που είναι σαν δαχτυλίδια και η κατάσταση που βρίσκονται συνήθως αποτελούν την πρώτη ένδειξη οτι όλος ο κινητήρας έχει υποστεί σημαντική φθορά. Η εξωτερική πλευρά στα πιστόνια αυτοκινήτου έχει αυλάκια απο τον κατασκευαστή για να εσωκλείσει ερμητικα μεταλλικά δαχτυλίδια υψηλής αντοχής μέσα στον κύλινδρο για να προστατεύσουν τρεις κυρίως λειτουργίες:

  1. Να προφυλλάσουν απο τυχόν διαρροές βενζίνης απο το θάλαμο καύσης προς το στροφαλοθάλαμο και να διατηρούν την πίεση σταθερή. Είναι γνωστές αυτές οι αγαπητές βλάβες στα συνεργεία αυτοκινήτων απο κακή συντήρηση και φθορά στα πιστόνια. 
  2. Υπάρχει ενα εξάρτημα ελέγχου λαδιού ενα ελατήριο λαδιού για την ακρίβεια στο κάτω μέρος του πιστονιού που εμποδίζει το λάδι κινητήρα να διοχετευθεί πρός τα πάνω στο στροφαλοθάλαμο αλλά και καθαρίζει την υπερβολική λιπαρότητα του λιπαντικού απο τα τειχώματα του κυλίνδρου διοχετευοντας μέσα απο τα δαχτυλίδια των πιστονιών πίσω στο Στρόφαλο.
  3. Τα πιστόνια αυτοκινήτων άγουν θερμότητα απο την κεφαλή του πιστονιού μέσα στην τειχώματα του κυλίνδρου και την ίδια ώρα επιτρέπουν την συστολή και τη διαστολή τους όταν ο κινητήρας θερμαίνεται και ψυχεται ανάλογα.

Με τη φθορά το μέγεθος κάθε κυλίνδρου αυξάνεται και το μέγεθος κάθε πιστονιού και του δαχτυλιδιού του μειώνεται.

Αποτέλεσμα ο κινητήρας να χάσει την πίεση.


Βαλβίδες αυτοκινήτου και οδηγοί βαλβίδων


Συγκρίνετε μια βαλβίδα αυτοκινήτου με ενα πώμα σε ενα μπουκάλι που δεν έχει μπεί καλά..


Εαν έχει φθαρεί τότε δεν γίνεται σωστά η μείξη αέρα καυσίμου και διαφεύγουν αφου δεν έιναι ερμητικά σφραγισμένη αρα έχουμε μειωμένη απόδοση κινητήρα αφού χαλασμένες βαλβίδες μπορούν να κάνουν ενα κύλινδρο άχρηστο..

 

Ρουλεμάν Στροφάλου

Με απλά λόγια η δουλειά τους είναι να σηκώνουν υψηλά φορτία και να αποροφούν τη φθορά. Υπάρχουν ρουλεμαν ακριβείας πχ ανάμεσα στο Στρόφαλο και το Εκκεντροφόρο Άξονα που καλύτερα να τα ελέγχετε και να αντικαθιστάτε με καινούρια συχνά παρά να φθείρετε το Στρόφαλο η τον Εκκεντροφόρο Άξονα που κοστίζουν πάρα παρα πολύ..

---------------------------------------------------------------------------------------------

Εαν θέλετε ανταλλακτικά κινητήρα μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 2105724384 η να κάνετε έρευνα μόνοι σας στην αρχική σελίδα του E-shop  μας για το μοντέλο αυτοκινήτου που κατέχετε για να δείτε τιμές σε ανταλλακτικά, εταιρείες που συνεργαζόμαστε και τις Εγγυήσεις. Κάνουμε καθημερινή προσπάθεια για τις καλύτερες τιμές και την return on investment για τους πελάτες μας.