Αμορτισέρ αυτοκινήτου  επιστημονική ορολογία -μηχανολογία

Εξάρτηματα αυτοκινήτων και γενικά μηχανοκίνητων οχημάτων χάρη στο οποίο αποσβένονται οι ταλαντώσεις των ελατηρίων και ελαττώνονται οι κραδασμοί, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα του οχήματος.


Αμορτισέρ αυτοκινήτου αλλαγή και τιμέςΑμορτισέρ αυτοκινήτου : Λειτουργία 


Το αμορτισέρ αυτοκινήτου μειώνει και περιορίζει τους κραδασμούς των ελατηρίων.  Λέγεται αλλοιώς και αποσβεστήρας κραδασμών (shock absorber) πειδή μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε θερμική ενέργεια μέσω της τριβής (ιξώδους). Αυτό κατορθώνεται με την απομειώση της ροής του λαδιού στις διόδους της βαλβίδας που βρίσκονται στο εσωτερικό του αμορτισέρ. Οι δίοδοι του αμορτισέρ είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε οι παραγόμενοι κραδασμοί στο ελατήριο να μειώνονται από την πρώτη στιγμή.

Κατά τη διαδικασία αυτή, το αμορτισέρ μπορεί να αναπτύξει θερμοκρασία έως και 100–120°C.

 

Οπώς θα το έλεγε ο μηχανικός αυτοκινήτου

Με την πάροδο των χιλιομέτρων τα αμορτισέρ αυτοκινήτου (εμπρός πίσω) χάνουν την λειτουργικότητα τους και γίνονται μαλακά. Έτσι, επειδή η φθορά γίνεται σταδιακά, δεν γίνεται αισθητή από τον οδηγό και το αυτοκίνητο χάνει την ευστάθεια  και την ασφάλεια του. Όταν οδηγάμε λοιπόν δεν μπαλατζάρει καλά..


Αμορτισέρ αυτοκινήτου και Κ.Τ.Ε.Ο

Επίσης η κακή απόσβεση των αμορτισέρ, είναι μία από τις αιτίες να "κόβονται" αυτοκίνητα κατά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, αφού όλα περνάνε από τον έλεγχο της αμορτισερομέτρησης. Εδώ καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα των αμορτισέρ για την ασφάλεια των επιβατών.


Αμορτισέρ αυτοκινήτου τιμές

 Το εξειδικευμένο E-Shop σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων online Bestpriceparts  έχει τις καλύτερες τιμές στην αγορά, σε επώνυμα αμορτισέρ για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων . Ο καθημερινός ενδελεχής έλεγχος των προμηθευτών της αγοράς ανταλλακτικών και η εγγύηση 2 χρόνων που προσφέρουμε αποτελλούν και δική σας ΕΓΓΥΗΣΗ για την ποιότητα των ανταλλακτικών που διατίθεται μεσα απο το κατάστημα μας.

Καλέστε στο 210 5728384 για περισσότερες λεπτομέρειες η απλά ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να βρεθείτε στην ειδική εφαρμογη με ανταλλακτικά αυτοκινήτου online που με 3 κλικ θα μπορέσετε να δείτε τιμές αμορτισέρ για το μοντέλο του δικού σας αυτοκινήτου.