αλλαγή ιμάντα εκκεντροφορου

Ιμάντες μετάδοσης κίνησης

Δεν μπορείτε να τους δείτε, ή να γνωρίζετε πολλά για αυτούς, αλλά ο IMANTΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  τον ξέρουμε και σαν ιμαντας χρονισμου η ιμάντας εκκεντροφορου εργάζεται συνεχώς για να κρατήσει σε κίνηση το όχημα σας. Χάνοντας εναν ιμαντα  μπορεί να σημαίνει άμεσο πρόβλημα για τον κινητήρα και ζημίες ανάλογα με την ταχύτητα και τις αντιδράσεις του οδηγού. Κάθε μανουαλ αυτοκινήτου, ναι αυτο το βιβλιαράκι που είναι βαθειά στο ντουλαπάκι του συνοδηγού συνιστά στους αυτοκινητιστές « να επιθεωρούν τον ιμάντα χρονισμού σε τακτά χρονικά διαστήματα»

Οι ιμάντες αυτοκινήτου είναι πολύτιμοι. Αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο σε όλες τις εφαρμογές της σύγχρονης μηχανικής προσδίδοντας λειτουργικότητα,τεχνική ανωτερότητα και φυσικά οικονομία.  Χάρη στην εξαιρετική τους ευκαμψία και ευλιγισία, κάνουν πραγματικότητα, απαιτήσεις, όπως υψηλές ταχύτητες,μικρές διαμέτρους τροχαλίων,επιπρόσθετους τεντωτήρες. Η εκπληκτική ανθεκτικότητα τους, στούς παράγοντες όπως, μηχανική καταπονήση, παραμορφώσεις,ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη, επιθετικές χημικές ουσίες,τεράστιες ταχύτητες περιστροφής, χαρίζει στον χρήστη τους σημαντικά πλεονεκτήματα,αξιοπιστία, βιωσιμότητα και ενα περιβάλλον που δεν χρειαζεται σερβις.

 Οι ιμάντες ενος οχήματος είναι απαραίτητες για την ψύξη, κλιματισμό και τα συστήματα φόρτισης του κινητήρα. Οι ιμάντες χρησιμοποιούνται για να ενεργοποιήσετε την αντλία νερού, γεννήτρια, υδραυλικό τιμόνι και κλιματισμό συμπιεστή. Παλαιότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν V-ιμάντες για διάφορα αξεσουάρ .

Καθε πότε το αυτοκίνητό μου χρειάζεται αλλαγη ιμαντα εκκεντροφορου;

Οι εξωτερικοι ιμαντες αλλάζονται μόνο όταν έχουν ορατή φθορά, ενώ αλλαγη ιμαντα εκκεντροφορου ( ή αλλαγη ιμαντα χρονισμου) χρειάζεται κάθε 4 χρόνια ή κάθε  65.000 χλμ προληπτικά διότι σε περίπτωση που κοπεί τότε η ζημιά του κινητήρα θα είναι μεγάλη.

 Τι πρόβλημα υπάρχει όταν βάζοντας μπροστά το πρωί το αυτοκίνητό μου ο ιμαντας σφυρίζει;

Σε αυτή την περίπτωση ο ιμαντας είναι ξεραμένος και συνεπώς το αυτοκίνητο χρήζει αλλαγη ιμαντα.

 Κάθε πότε αλλάζετε το σετ ιμαντα εκκεντροφορου ( αλλαγη ιμαντα χρονισμου) ;

Αλλαγη ιμαντα εκκεντροφορου (ή αλλαγη ιμαντα χρονισμου) πρέπει να κάνουμε έγκαιρα κάθε 4 χρόνια η σε 65.000 χλμ ώστε να προληφθεί η ζημιά του κινητηρα σε περίπτωση κοπής του.

 Αντικαταστήστε τον ιμάντα εκκεντροφόρου ανά διαστήματα που καθορίζονται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη.