επισκευές αυτοκινητου

Ναι στην εποχή οικονομικής κρίσης που ζούμε είναι απαραίτητο να μπορούμε να κάνουμε και κάποια πράγματα μόνοι μας κάποιες επισκεύες στο αυτοκίνητό μας αφού αγοράσουμε μόνοι μας τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων .  Στο τέλος της χρονιάς αυτά τα 400 ευρώ που εξοικονομούμε σε εργατικά ή ανταλλακτικά θα μας φανουνε πολυτιμα


1. Αλλαγή μπαταρίας

Οι περισσότεροι δεν το κάνουν απο άγνοια και οι άλλοι φοβούνται το ρεύμα. Αλλά μια αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου
κοστίζει σε χρήματα. Είναι μια πολύ εύκολη, εαν ακολουθήσετε τα βήματα στη σωστή τους σειρά εαν ομως δεν τα ακολουθήσετε
μπορεί να προκαλέσετε ζημιές..
Το σίγουρο είναι οτι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί σχεδόν για κάθε αυτοκίνητο. Αλλά ο βασικός τρόπος είναι να βγάλετε τα δεσίματα της μπαταρίας καταρχήν και τι βίδες και να αφαιρέσετε πρώτα τον αρνητικό καλώδιο/πόλο(-) και μετά το θετικο (+). Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καλωδιών για να αφαιρέσετε οτιδήποτε υπολλείματα και ακολουθείτε την αντίστροφη διαδικασία με την καονούρια μπαταρία.
Προσοχή μην πετάτε οπουδήποτε την παλιά μπαταρία, πηγαίνετε τη για ανακυκλωση. Είναι κρίμα για τη Φύση μας.


Χρόνος Αλλαγής 20 λεπτά την πρώτη φορά


2. Αλλαγή λαδιών

Ελάτε τώρα. Είναι απλό. Τόσο απλό. Υπάρχει ενας άγραφος νόμος οτι ο άνδρας ο σωστός πρέπει να αλλάζει τα λάδια αυτοκινήτου και το λάστιχο. Και είναι αλήθεια. Έχει μόνο 3 βήματα.
α. Την τάπα πλήρωσης λαδιού
β. Το φίλτρο Λαδιού
γ. Η τάπα αποστραγγισης
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεβιδωθούν και(να βιδωθούν) και εαν μπορείτε να βάλετε και μια λεκάνη κάτω απο το αυτοκινητο για τα υπολλέιματα λαδιού.

Χρόνος Αλλαγής 30 λεπτά


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟ ΛΑΔΙ


3. Αλλαγή Εξατμισης


Ναι μπορείτε πια. Οι περισότεροι κατασκευαστές εξάτμισης φτιάχνουν πια εξατομικευμένα για κάθε μοντέλο και μάρκα σε ακριβείς διαστάσεις. Δεν χρειάζεται μηχανουργός για να κόψει και να ράψει. Εαν μπορείτε να να ξεβιδώσετε μια σειρά απο βίδες που είναι εύκολες στην πρόσβαση και όπως βγάζετε μια κρεμάστρα απο την ντουλάπα με ενα βαρύ παλτό είναι σχεδόν το ιδιο..

Χρόνος αλλαγής 30 λεπτά

4. Αλλαγή Τακάκια φρένων


Ναι μπορείτε Απλά θέλει λίγο περισσότερο χρόνο. Η αλλαγή τακακια φρένων περιλαμβάνει σαν εργο να χαλαρώσετε και μετα να σφιξετε αναλογα βιδες. Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες που υπάρχουν στο διαδικτυο. και τεσταρετε μετάη Παρακολουθήστε ενα μηχανικό.


Χρόνος Επιδιόρθωσης 45 λεπτά


5. Επιδιόρθωση Ελαστικών


Με τις σύγχρονες τεχνολογίες επιδιορθωσης ελαστικών και εαν δεν υπάρχει ζημιά στο πλαινο τοιχωμα του ελαστικού υπ΄αρχουν πια ειδικα κιτ επιδιορθωσης για ελάχιστα χρήματα. Πάντως είναι πια γεγονός οτι το κόστος επισκευής ελαστικών έχει κατέβει σημαντικά στις μέρες μας και πολλά τα επισκευαζουν σχεδόν τζάμπα.

Χρόνος Επιδιόρθωσης 30 λεπτά


6. Μπουζί αλλαγή


Απλά βγάζουμε το παλίο και βιδώνουμε το καινούριο. Αφαιρείτε όμως ενα ενα τα παλιά μπουζία για να βάζετε τα καινούρια με τη σωστή σειρά..

Χρόνος Υλοποίησης 1 λεπτό


7.Αλλαγή Ασφάλειας η αισθητήρα


Αφήστε τις πανακριβες διαγνωστικές εξετάσεις. Ολα αυτά τα καινούρια εξαρτηματα αυτοκινήτου (αισθητήρες προβολέα, ομίχλης, αντιπαγωτικα, cruize σινιάλων και κινδυνου) και να έχετε μαζί σας ασφάλειες, κοστίζουν ελάχιστα και μπορείτε να έχετε 1 απο το καθενα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξερετε που είναι στο αυτοκινητο σας το σημείο με τις ασφάλειες και πως να το ξεβιδώσετε.

Χρόνος Υλοποίησης 10 λεπτά


8.Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων


Πάρτε ενα επώνυμο μάκτρο καθαριστήρα ( ετσι λέγεται τεχνικά) απο το eshop μας online και μετά απλά βάζετε και βγάζετε ενα γάντζο. Είναι τόσο απλό και κάποιοι το χρέωνουν ως και 5 ευρώ.

Χρόνος Υλοποίησης 1 λεπτό.


9.Αλλαγή φίλτρου αέρα

Ελάτε τώρα.. Σαν να δενετε τα κορδόνια σας. Είναι ενα μεγάλο πλαστικό στο πάνω μερος της μηχανής το ξεγαντζώνετε, αφαιρείτε το βρώμικο εσωτερικό χαρτί η σε καινούρια αυτοκίνητο ολόκληρο το κιτ και αφου βάλετε το καινούριο το ξανατοποθετειτε.


3 λεπτά την πρώτη φορά


10.Αλλαγή λάμπα Προβολέων


Κάηκε ο προβολέας. Αλλά εδω πράγματι δεν είναι όπως παλιά γιατί εφαρμόζουν σχεδόν τέλεια πια τα συγχρονα αυτοκινητα. Και θέλει μια σωστή σειρά συνδεσμολογίας και επανασυνδεσης. Και θα χρειαστείτε και ενα φίλο για να σας βοηθήσει για να ρυθμιστεί..
Γίνεται όμως..

Χρόνος υλοποίησης 45 λεπτά την πρώτη φορά.